Съединените щати (САЩ) разрешиха доставките на венецуелски петрол за Европа. Италианската Eni SpA

...
Съединените щати (САЩ) разрешиха доставките на венецуелски петрол за Европа.
Италианската Eni SpA
Коментари Харесай

Ето как САЩ ще спаси Европа

Съединените щати (САЩ) разрешиха доставките на венецуелски петрол за Европа.

Италианската Eni SpA и испанската Repsol SA са получили разрешителни.

Това заяви " Ройтерс ".

Агенцията, базирайки се на свои източници, твърди, че европейските компании могат да стартират да доставят нефт от Венецуела още през юли, с цел да заменят съветския нефт.

Според един от тях размерът на петрола ще бъде дребен и въздействието му върху международните цени ще бъде непретенциозно. Но " зелената светлина " на Вашингтон за обновяване на отдавна замразените петролни потоци от Венецуела към Европа може да изпрати алегоричен сигнал на венецуелския президент Николас Мадуро.

Администрацията на американския президент Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в също по този начин се надява, че венецуелският нефт ще помогне на Европа да понижи зависимостта си от Русия и да отклони част от доставките от Китай.

" Друга цел е да се убеди Мадуро да възобнови политическите договаряния с венецуелската съпротива ", означи " Ройтерс ".

Припомняме, че тази седмица Европейският съюз утвърди ембарго върху съветския нефт. Очаква се цялостният отвод от доставки да бъде изработен в границите на 6-8 месеца.

Сърбия също ще остане без съветски нефт заради ограничавания в доставките.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР